Magunkról - Fakutya Együttes
 

Magunkról

1. Hagyományos, jégen sikló eszköz, gyakorlatilag a korcsolya és a szék keveréke. A rajta ülő egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

2. Csizmafelhúzó eszköz: "röhög mint a fakutya".

3. Fakutya zenekar: A társaság 2000-ben került először a Folkrendőrség látókörébe. Tagjai az elmúlt években bűnszövetkezetben, folytatólagosan és előre megfontolt szándékkal követtek el táncházakat és koncerteket, ahol a tradicionális csángó magyar dallamok kortárs megszólaltatása, a játék, és a táncos-hallgató közönség szórakoztatása volt céljuk. Eddig az együttest a Folkrendőrség három lemezen keresztül körözte...

Zenekarunk 2000 novemberében alakult, eredetileg három taggal: Walch Mártonnal, Székely Zoltánnal és Kudász Ferenccel. Halmos Kata a Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztiválon, 2001 nyarán csatlakozott az együtteshez. Szentkereszty Judit 2004-től 2007-ig énekelt velünk. Régi barátunk, Kis Sándor 2008. óta teljes jogú tag. Kezdetben a zenekar fő tevékenységét a gyermektáncházak adták, kiegészítve felnőtt táncházas programokkal és hagyományos népzenei koncertekkel. 2004-től kezdve egyre több lehetőség adódott koncertezésre: a táncházak mellett ránk jellemző népzenei feldolgozásokkal léptünk a közönség elé. Ilyenkor szaxofon, elektromos koboz, basszusgitár és ütősök is megszólalnak.

Első lemezünket 2006 áprilisában mutattuk be, a gyerekközönség felé való elkötelezettségünk pedig a 2007-ben megjelent második lemezünkön hallható. Kísérletező kedvünk az első lemez továbbgondolásaként 2009-ben megjelent harmadik, koncept-albumunkon teljesedett ki.

A zenekar tagjai:

Székely Zoltán

Halmos Kata

Walch Márton

Kudász Ferenc

Kis Sándor

Fekete Inci

Korábbi tag:

Szentkereszty Judit

Zenész barátaink, művészvendégeink:

Dobos Viktor (basszusgitár)

Barna György (hegedű)

Bolya Dániel (furulya)

Havay Viktória (ének)

©2011 Fakutya Együttes
studio.koch