Walch Márton - Fakutya Együttes
 

Walch Márton

Kicsi koromtól néptáncolok és így a néptánc által találkoztam a népzenével. 1997-ban legelőször a bőgővel próbálkoztam, majd később a brácsával. De persze csak úgy a magam módján. 1998-99-ben megpróbálkoztunk a moldvai zenével is. Székely Zoli fújta a furulyát, én pedig egy felső tamon próbáltam kísérni...és elindult a folyamat. Táncházi estéim során lassan összeismerkedtünk a zenészekkel is, és idővel már mertünk kérdezni! A dobolás mellett elkezdtem a dorombbal foglalkozni, majd az ütőgardon is bekerült a repertoárba. 2002 óta az újjáalakult Tatros együttesben is muzsikálok.

A nem-népzenei vonatkozású zenei hajlamaimat további 3 zenekarban kamatoztatom: a Pangea nevű formációban (doom-core) énekelő-üvöltő egyénként, az Entrópia Architektura zenekarban (industrial) éneklő-üvöltő és fém-ütősként(vascsöveken), a Solarwind (akusztikus) nevű együttesben énekesként tevékenykedem.

A néptánccal a mai napig foglalkozom, az Erkel Néptáncegyüttes táncosaként, ahol a Talpalatnyi Hagyomány ifjúsági csoportot is vezetjük.

©2011 Fakutya Együttes
studio.koch